• Om Plockhugget

  Målen för Plockhugget är bra virkessortiment och kvalitet samt spårbarhet för köpare, bättre ekonomi för enskilda skogsägare och ett uthålligt och hållbart svenskt skogsbruk med vackra och mångfaldsrika skogar för oss alla.

   

  Plockhugget handlar bara med virke från skogar som aldrig kalhuggs.

   

  Allt virke vi förmedlar är spårbart ända till avverkningsplatsen, tack vare teknik från Tracy of Sweden. Med varje planka tillhandahåller vi en story om skogen och dess ägare.

   

  Vi anordnar även kurser och

  tillhandahåller tjänster som rådgivning, avverkningsplanering och förvaltning inom naturnära skogsbruk.

   

  Vi har som mål att minska mängden transporter och bidra till att vitalisera svensk landsbygd. Därför samarbetar vi framför allt med små och mellanstora sågverk, så nära avverkningsplatsen som möjligt. Vi satsar också på att erbjuda så fossilfria leveranskedjor som möjligt.

   

  Vi som arbetar med Plockhugget har ett brinnande engagemang för den svenska skogen och för trä som råvara och material. Flera av oss äger själva skog och sköter den självklart utan kalhyggen. Några av oss kommer från industrisidan, andra ur ett engagemang i miljörörelsen. Vi vet att det går att bruka skogen med både ekonomi och ekologi i åtanke.

   

  Vi är ännu så länge verksamma framför allt i Västra Götaland, Östergötland/Småland samt Dalarna men om du har riktigt bra virke, eller ett spännande projekt som du söker trä till så är du alltid välkommen att höra av dig.

 • Kontakta oss

  info@plockhugget.se

  Markus Steen, vd, 0702-86 38 89

  www.facebook.com/plockhugget